Your address will show here +12 34 56 78
Blogit
Yleinen
Kriisiytymiseen johtaneita ajatusmalleja on voitava muuttaa
14.3.2023

 Suomi kohtaa aikamme suurimmat globaalit ongelmat, luonnonvarojen ylikulutuksen aiheuttaman ilmastonmuutoksen ja luonnon monimuotoisuuden hupene...

ruuantuotanto
Tunnetta peliin, niin tunnettuus kasvaa
29.5.2022

Suomi tunnetaan maailmalla korkeasta teknologiasta ja siihen liittyvästä osaamisesta. Suomea ei sen sijaan tunneta maailmalla ruokamaana. Voitaisiinko...

Kestävä kehitys
On aika uudistaa käsityksemme kiertotaloudesta
22.12.2020

On aika uudistaa käsityksemme kiertotaloudesta. Kiertotalous on käsitteenä ja sisällöltään vielä vakiintumaton.  Kiertotalousajattelu ei ole osa suoma...

Yleinen
Tulevaisuuskuva on osa strategiaprosessin ydintä: Case ruokajärjestelmä
8.7.2020

Toimintaympäristömme kompleksisuus syvenee vauhdilla. Arvaamattomuus on vahvasti läsnä. Muutos, jonka kohtaamme, ei ole lineaarist...

Yleinen
Suomen muodonmuutos – aikaa 15 vuotta
15.5.2020

Olen syntynyt vuonna 1955 Suomeen, joka oli jotakuinkin hiilineutraali ja pääosin tasapainossa ympäröivän luonnon kanssa. T&a...

Yleinen
Yhteinen ruokapöytä katsoo tulevaisuuteen
21.12.2019

Yksi uusi sivu käännettiin suomalaisen ruuan tarinassa, kun Rinteen ja edelleen Marinin hallituksen ohjelman mukainen yhteinen ruokapöy...

Yleinen
Osuustoimintayrityksiltä puuttuu tiedostava omistaja
13.12.2019

Osuuskuntiemme yhteenlaskettu jäsenmäärä Suomessa on yli 7 miljoonaa henkilöä. Näiden jäsenten löyhä...

Yleinen
Webinaari: Muuttunut toiminta­ympäristö ja strateginen ennakointi
14.10.2019

Yhteistyössä: Vere Olin Kai Virtasen vieraana Veren webinaarisarjassa. Keskustelimme strategisesta ennakoinnista, palvelumuotoilusta, muuttuneesta toi...

Yleinen
Pöytä on katettu osuustoiminnan uudelle tulemiselle
3.10.2019

Olen suurella mielenkiinnolla seurannut viime kuukausien keskustelua kapitalistisen järjestelmän uudelleenrakentamisesta. Yhdysvaltojen 181 suurinta y...

Yleinen
Suomalaisen ruoan päivä – istutaan yhteiseen ruokapöytään!
4.9.2019

Vietämme tänään maailman ensimmäistä Suomalaisen ruoan päivää ja olen siitä enemmän kuin innoissani. Laajan osallistamisen kautta syntyneessä ja helmi...

Johtaminen
Kohti tulevaisuuskestävää Suomea
23.4.2019

Suomi on hyvä maa. Se oli sitä ennen eduskuntavaaleja ja myös niiden jälkeen. Uskon, että Suomi on hyvä maa myös alkavan vaalikauden jälkeenkin. Tulev...

ruokaselvitys
Suomalaisen ruuan tulevaisuus vaatii ravistelua, rohkeutta ja yhteistyötä
7.2.2019

Kun pääministeri juhannuksen alla soitti ja tiedusteli valmiuttani lähteä selvittämään keinoja Suomen maatalouden kannattavuuden parantamiseksi, huoma...

Yleinen
Oppimisen trendit yrityksissä vuonna 2019: ennusteita alan asiantuntijoilta
27.1.2019

Vuosi on juuri vaihtunut, joten on hyvä aika ottaa katsaus tulevaisuuteen: millaiset tuulet puhaltavat yritysoppisen kentällä? Haastattelimme alan joh...

Dialogi
Etsintäkuulutus: Missä on suomalainen visiokeskustelu?
31.12.2018

On vuodenvaihde. Pohdin, kumpi on tärkeämpää; katsoa taakse ja arvioida mennyttä vuotta vai silmäillä eteenpäin, mitä on tulossa? Minulla on muistikuv...

koulutus
Osaaminen – aikamme kilpailutekijöistä vaikuttavin
13.11.2018

On aika ymmärtää, että elinikäisen oppimisen vaade murtaa perinteisen käsityksen siitä, että yhteiskunta ensisijaisesti on vastuussa tutkintoon valmis...

Dialogi
Osallistamalla kohti sisältörikasta dialogia ja uusia näkökulmia – case ruokaselvitys
13.11.2018

Pitäisikö kotimaiselle ruualle olla kaupassa oma hyllypaikka? Entä miten kehittää ruuan verkkokauppaa? Olen johdatellut keskustelua suomalaisen ruuant...

korkeakoulu
Korkeakoulu on tulevaisuuteen katsova strateginen kumppani
13.11.2018

Talouskasvu sekä panostus tutkimukseen ja tuotekehitykseen korreloivat keskenään ja juuri ne rakentavat tulevaisuutta. Hyvinvointivaltion ylläpitämine...

Dialogi
Ruoka on Suomen hiomaton timantti – siksi sen kannattavuusongelma on ratkaistava
13.11.2018

Meillä on timantti käsissämme. Ajatus on noussut esiin kerta toisensa jälkeen viimeisen kahden kuukauden aikana työskennellessäni selvityshenkilönä ru...

Asiantuntijaviestintä
Jaettu asiantuntijuus on edelläkävijyyttä
13.11.2018

Olen hämmentynyt kahdesta asiasta. Siitä, miksi arvostamani henkilöt, osaajat, eivät jaa asiantuntijuuttaan avoimemmin ja siitä, miten helppoa sen jak...

Uudistuva Suomi
Mikä ihmeen Vake?
13.11.2018

Valtion kehitysyhtiö Vake Oy:ssä otettiin merkittävä askel 20.6., kun yhtiön ensimmäinen toimitusjohtaja Taneli Tikka aloitti työnsä. Monen suomalaise...